HAS Groothandel | Bloem
573
page-template-default,page,page-id-573,page-child,parent-pageid-494,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Bloem

Om een duidelijk overzicht te krijgen, zijn de bloemsoorten opgedeeld in drie categorieën: standaard bloem, speciale bloem en pure bloem.

Standaard bloem

Bevat reeds een basisdosis verbeteraar (vitamine C, mout en enzymes). De eindproducten kennen hierdoor een goede deegtolerantie en volumewerking. Deze bloemsoorten worden weergegeven in stijgende volgorde van reëel eiwitgehalte. Alle standaard bloemsoorten zijn E-nummervrij, met uitzondering van ascorbinezuur E300.

Speciale bloem

Bevat al een basisdosis verbeteraar (vitamine C, mout en enzymes) en zijn onderverdeeld in 3 subgroepen:

  • bloem die extra gedroogd werd en zo zorgt voor een hogere waterabsorptie. Het vochtgehalte ligt lager dan het wettelijke maximum van 15,5%. Gedroogde bloem levert een hoger rendement op.
  • bloem met een extra dosis verbeteraar (enzymes, emulgatoren) om bepaalde eigenschappen zoals tolerantie, vershouding en krokantheid te versterken.
  • bloem die extra gedroogd werd en een extra dosis verbeteraar bevat.

Pure bloem

Witte bloem zonder ascorbinezuur (vitamine C), mout, enzymen of andere additieven. Alle pure bloemsoorten zijn E-nummervrij.